Foto: Region Syddanmark
Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredericianer tager over i udvalg efter formandsskifte

Da Bo Libergren (V) i sidste uge tog over som formand for regionsrådet i Region Syddanmark efter Stephanie Lose (V), blev formandsposten for Udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen ledig.

Den post sætter fredericianeren Pernelle Jensen (V) sig nu på.

Det har et enigt udvalg besluttet mandag. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Hun bestred også formandsposten i udvalget fra 20. marts til 31. juli i år, da Bo Libergren vikarierede som regionsrådsformand.

Den nye formand mener, at der bliver meget at tage fat på.

- Fra 1. februar 2024 hjemtager vi lægevagten om natten, og 1. januar træder den nye sundhedsaftale mellem region, kommuner og almen praksis i kraft – en aftale der har et stort og vigtigt fokus på børns og unges trivsel, udtaler hun.

Bo Libergren trækker sig desuden som menigt medlem af udvalget. Dette skal dog først godkendes af regionsrådet, der har næste møde 18. december.

Udover sit engagement i regionsrådet sidder 43-årige Pernelle Jensen i byrådet i Fredericia. Det har hun gjort siden 2010.

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Sønderjyske taber efter vild første halvleg

Det var effektivitet, der gjorde forskellen, da Randers FC lørdag slog Sønderjyske med 4-1 på udebane og udbyggede holdets fremragende form i Superligaen.

Alle fire kronjyske scoringer faldt i første halvleg. To af dem var fra Simen Nordlis fod. Det var anden runde i træk, at den norske offensivspiller kom på tavlen to gange, og han topper nu Superligaens topscorerliste med ni mål.

Sønderjyske havde rigeligt med muligheder for at komme tilbage i kampen, men værterne udviste ikke samme kynisme foran kassen som de kronjyske gæster.

Lørdagens sejr var den tredje i træk for Randers, der med 24 point indtager en foreløbig tredjeplads i tabellen. Sønderjyske ligger med 11 point nummer 10.

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Fiskefrikadeller tilbagekaldes efter listeriafund

Over 1000 pakker fiskefrikadeller tilbagekaldes efter listeriafund på fiskefabrik i Lemvig.

Det skriver den danske virksomhed Jeka Fish i en pressemeddelelse.

Fiskefrikadellerne er solgt over hele landet i Lidl og Coop-butikker, skriver virksomheden.

Det drejer sig om flere varianter af fiskefrikadeller af mærket Havet's. Også Nautica fiskefrikadeller af torsk og pandestegte torskefiskefrikadeller fra Cimbric tilbagekaldes.

Jeka Fish oplyser til Ritzau, at der er tale om små partier, der nu trækkes tilbage. Fiskefabrikken kan ikke oplyse, hvor mange pakker fiskefrikadeller det gælder, men det er mindst 1000.

Produkterne har udløbsdatoer mellem 30. oktober og 15. november.

Jeka Fish, der ligger i Lemvig i Vestjylland, opfordrer forbrugerne til at kassere fiskefrikadellerne eller levere dem tilbage til den butik, hvor de er købt.

Fiskefrikadellerne tilbagekaldes, fordi listeriabakterien er fundet to steder på fabrikken. Den ene positive prøve stammer fra en afløbsrende, mens den anden kommer fra en kurv til kasserede fiskedele.

Bakterien er ikke blevet fundet i prøver fra selve fiskefrikadellerne eller i de maskiner, hvor de laves. Men grundet risikoen for infektion, skal de alligevel tilbagekaldes.

En infektion med listeriabakterien giver symptomer, der minder om influenza. Det kan være feber og hovedpine.

Ifølge Statens Serum Institut, SSI, vil de fleste på et tidspunkt i deres liv blive smittet med bakterien, men de færreste bliver syge.

Man kan dog blive alvorligt syg, hvis man er gravid eller har et svækket immunforsvar, skriver SSI.

/ritzau/

Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Musikfestival lukker

Trods årets overskud, vil arrangørerne ikke lægge flere penge i festivalen Musik i Gryden i Grindsted.

Det fortæller arrangørerne lørdag på festivalens hjemmeside.

- Vi er kommet til et punkt, hvor det økonomisk ikke er forsvarligt at forsætte, siger Rikke Kirkegaard fra GGIF Gymnastik.

Lukningen sker trods en god sæson, hvor 3.500 gæstede festen, og blandt andre D-A-D, Faustix, Jonah Blacksmith og KrebsFalch optrådte. Arrangementet endte med at generere et overskud på 150.000 kroner.

Det er de tre lokale idrætsforeninger, GGIK Fodbold, Gymnastik og Håndbold, der har stået bag festivalen siden 2004, da de tre daværende formænd startede arrangementet, der blev til Grindsteds største havefest. Ifølge de nuværende formænd er den økonomiske risiko ved at drive festivalen nu blevet for høj.

Den sidste Musik i Gryden tiltrak 3.500 gæster og genererede et overskud på 150.000 til de tre foreninger bag festivalen. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD.

- Vi er alle tre foreninger sat i verden for at tilbyde idræt til børn og unge i Grindsted, fortæller Flemming Pedersen fra GGIF Håndbold. Det kan vi som foreninger ikke risikere at sætte over styr, fordi vi også skal være festivalarrangører.

I opslaget fortæller foreningerne, at omkostningerne for at drive festivalen er steget stødt efter coronapandemien, og i 2023 endte festivalen med et underskud på 350.000 kroner.

- Vi vil gerne gentage 2024 koncerten i 2025, men rammer vi en rigtig regnvejrsdag, så står vi tre foreninger til et kæmpeunderskud. Det vil gå ud over vores tilbud til medlemmerne, som primært er børn og unge, og det kan vi ikke forsvare, siger Mathias Vips fra GGIF Fodbold.

Foreningerne takker de mange frivillige og deres trofaste publikum.

TV SYD

Brug vores app og få de vigtigste nyheder fra Syd- og Sønderjylland lige ved hånden.