Drama i storkereden: Tommy smider nattens æg ud

Det første æg i reden blev ikke til forårets første storkeunge. Ægget overlevede ikke, men det var et uheld, mener storkeekspert Mogens Lange.

I nattens kulde og mørke er årets første æg i storkereden set, men det viste sig at være for en kort stund. Tidligt tirsdag morgen smed Tommy nemlig ægget ud af reden.

Det var klokken 04.20, at dramaet udspillede sig.

- Annika ligger på ægget og gider ikke Tommy, som gerne vil parre, og det er der, jeg tror det går galt, siger Jess Frederiksen, formand for Storkene.dk.

Tommy opdager, at der er gået hul på ægget, og ifølge Mogens Lange, storkeekspert ved Storkene.dk, er det en helt naturlig reaktion, da Tommy sætter næbet i ægget og vil skille sig af med det.

- Hvis der går hul på et æg, så reagerer alle fugle ved, at ægget skal ud af reden hurtigst muligt. Det snask, som er inde i ægget, kan løbe ud i reden og gøre underlaget fugtigt. Det var et uheld, men i sidste ende kan snasken tiltrække en masse bakterier, så ægget skal bare ud, siger han til TV SYD.

Der er dog optimisme at spore, mener formanden. Han regner stærkt med, at der i slutningen af ugen vil ligge et nyt æg i reden.