Coronapasset: Forvent kø og ventetid

Ifølge sundhed.dk skal man ruste sig med tålmodighed, når det nye coronapas skal fremvises fra tirsdag den 6. april.

Meget snart skal også syd- og sønderjyderne vænne sig til, at et besøg hos frisøren eller fx i biografen kræver et bevis på en negativ coronatest eller gennemført vaccination. I starten skal de dog også vænne sig til, at der kan være kø og ventetid, når det nye coronapas fx skal findes frem på MinSundhed-appen på telefonen.

- Sundhed.dk arbejder lige nu på højtryk for at sikre, at alle kan se deres resultater, når de har behov for det. Men når systemer bliver pressede, bliver de også ofte lidt langsommere. Det kan derfor ikke undgås, at der vil være kø, når så mange danskere skal hente information fra samme sted, lyder det i en pressemeddelelse fra sundhed.dk.

Tirsdag den 6. april begynder den gradvise genåbning af Danmark. Og her kommer coronapas til at spille en afgørende rolle.

Tusindvis af danskere besøger dagligt sundhed.dk eller MinSundhed-appen for at få svar på deres COVID-19 test. Og det antallet forventer sundhed.dk kun vil stige i de kommende uger og måneder, når coronapas bliver adgangsbilletten til fx frisøren, biografen og restauranten.

Ifølge sundhed.dk arbejder de hele tiden på at opgradere systemet og serverkraften, sådan at så mange som muligt kan komme ind hvert minut. Men den 6. april og i dagene efter vil der vil sandsynligvis blive ventetid og kø.

Man kan fx tilgå MinSundhed-appen, når man skal fremvise sit coronapas.
Man kan fx tilgå MinSundhed-appen, når man skal fremvise sit coronapas.
Foto: Ramotion

Undgå ventetid og kø med tre råd

  • Tjek kun sundhed.dk eller MinSundhed-appen, når du har brug for det.
  • Download dit pas og tag evt. et skærmbillede på din smartphone eller et print.
  • Vent evt. på, at du får en notifikation eller en SMS om, at der er svar på COVID-19 testen i MinSundhed-appen eller på sundhed.dk.

Det kan du se på sundhed.dk og i MinSundhed