Oversigt

Store bededag bør genindføres svarer to ud af tre

To ud af tre danskere mener, at store bededag bør genindføres som helligdag. Det viser en ny måling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau.

Regeringen og De Radikale stemte sidste år for at afskaffe store bededag som en helligdag og dermed give befolkningen en ekstra arbejdsdag.

En beslutning som mange danskere, ifølge målingen, ikke er tilfredse med.

Helt præcist 64,7 procent af de 1029 adspurgte svarer "ja" til, at store bededag bør genindføres som helligdag. 23,3 procent svarer "nej", mens 12 procent af de adspurgte svarer "ved ikke".

Flere partier går til valg på genindførelse af helligdagen. Det gælder Danmarksdemokraterne, Enhedslisten og Dansk Folkeparti, der mener, at ændringen blev indført på en falsk præmis, at det skulle give flere penge i statskassen, som særligt skulle bruges i forsvaret.

- Siden da er det væltet ud med milliarder fra Finansministeriet, og man har opjusteret råderummet flere gange siden. Så det holder ikke, siger formand for Danmarksdemokraterne, Inger Støjberg

Politisk ordfører for Socialdemokratiet Rasmus Stoklund skriver i en kommentar, at han "vedkender, at regeringen ikke alene træffer populære beslutninger".

- Vi træffer heller ikke beslutninger ud fra meningsmålinger, men ud fra, hvad vi vurderer, er det rigtige og til størst gavn for Danmark. Ikke mindst i en tid hvor vi ser store årgange gå på pension og små årgange komme ind på arbejdsmarkedet, er vi nødt til også at sikre mere arbejdskraft, lyder det fra Rasmus Stoklund.