Oversigt

Tønder midtby får pris for klimagennemtænkt uderum

Tønder bymidte er kåret som Årets Byggeri i kategorien "Uderum".

Det sker for en gennemgribende renovering af den usynlige kloakering. Men også for arbejdet med de overflader, vi alle sammen godt kan se. 

En af dem, der blev hædret i dag er Trine Haldrup. Hun er direktør i Tønder Forsyning, som har stået for den nye kloakering og regnvandshåndtering, der er tænkt ind i en større sammenhæng. 

- Vi er jo rigtig stolte af at få denne her pris. Samtidig med, at vi får renoveret nogle gamle kloakledninger, så gør vi klar til fremtidens klima og skaber nogle flotte byrum. Det er jo også noget af det, prisen går på. At det giver noget merværdi, siger hun. 

Over jordoverfladen er der lavet render og lagt masser af brosten. Asfalten er af en type, som som vandet kan trænge igennem. Og de grønne bede kan opsuge og holde på regnvandet.

Tønder midtby Årets Byggeri Uderum samfundspris
Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Prisen er derfor ikke en hæder til et smukt byrum, men først og fremmest til en gennemtænkt ide, som man netop ikke lægger specielt meget mærke til.

- Det er smukt, når det er så elegant gjort, at det ikke tager opmærksomheden væk fra miljøet omkring, lyder den simple beskrivelse fra Scott Hollingsworth, der er formand for dommerkomiteen i Årets Byggeri.