TV der bevæger dig

COVID-19

Efter corona-nedlukningen: Danmarks første charterfly er lettet fra Billund

Tidligt fredag morgen lettede et charterfly med 118 gæster fra Billund med kurs mod Kreta. Det er det første charterfly, der forlader Danmark efter corona-nedlukningen.

Administrerende direktør Peder Hornshøj, Bravo Tours var med i Billund Lufthavn, da det første charterfly siden Covid-19 brød ud lettede. Foto: Karl Erik Lørup, TV Midtvest

I samarbejde med TV MIDTVEST

Fredag den 3. juli 2020 kommer fremover til at stå som en stor dag i Billund Lufthavns historie.

For første gang siden corona-nedlukningen i marts kunne lufthavnen fredag morgen klokken 05.30 sende et charterfly af sted. Flyet fra Bravo Tours havde kurs mod Kreta.

- Det er intet mindre end fantastisk, siger Mads Bisp Agersnap, presseansvarlig i Billund Lufthavn.

Flyet var med 118 passagerer fuldt booket, og der har endda været ventelister til afgangen, fortæller Mads Bisp Agersnap.

Afgangen er ikke blot den første charterafgang fra Billund Lufthavn - men er den første charterrejse i hele Danmark - efter covid-19 lukkede verden ned tilbage i marts måned.

Marianne og Jørn Lodahl var med på det første charterfly fra Billund Lufthavn efter coronaen. Foto: Karl Erik Lørup, TV Midtvest

Blandt de 118 passagerer er Marianne og Jørn Lodahl fra Herning. De glædede sig til at komme på ferie - ikke mindst fordi de tidligere har fået en tur aflyst på grund af coronaen.

- Det bliver spændene at komme ned og se, hvor meget de har fået åbnet op. Og vi er slet ikke betænkelige ved at tage afsted. Smittetrykket i Danmark skulle være højere end i Grækenland, lød det fra parret.

Peder Hornshøj, der er administrerende direktør hos Bravo Tours, mente også, at gæsterne trygt kunne tage afsted.

- På Kreta har der dybest set ikke været corona, så det er et sikkert sted, de kommer til. Det lader også til, at man kan holde en næsten helt normal ferie, selvfølgelig med lidt mere afstand og håndhygiejne, sagde han.

Selv om de første chartergæster nu er sendt til Kreta, betyder det dog ikke, at rejsebranchens kvaler er ovre. I Billund Lufthavn sender på en normal dag i juli måned omkring 50 fly afsted ud i verden - lige nu bliver det kun til 10 fly.

- Vi er glade for at få gang i Lufthavnen igen, men vi er jo ikke i nærheden af normalen, siger Mads Bisp Agersnap.

Det første charterfly sendte 118 gæster til Kreta. Foto: Karl Erik Lørup, TV Midtvest

Mest sete på tvsyd.dk