Oversigt

400 medarbejdere skal flytte: Stor politistation får ny adresse

Indflytningen vil tidligst ske omkring årsskiftet 2025-2026.

Sydøstjyllands Politis station i Horsens får ny adresse, når den om nogle år flytter fra sine nuværende 9000 kvadratmeter på Holmboes Allé til 15.400 kvadratmeter på Chr. M. Østergaards Vej.

Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

Dermed bliver politistationen nabo til rådhuset, og 400 medarbejdere får ny arbejdsadresse.

Flytningen skyldes, at politiet har brug for mere plads og en mere hensigtsmæssig indretning samt et behov for en opgradering af en række faciliteter. Herunder mere udenomplads.

Før flytteplanerne kunne blive endelige, skulle de blandt andet godkendes af Folketingets Finansudvalg. Den proces blev afsluttet torsdag, og renovering og ombygning af det kommende hovedsæde kan derfor nu komme i udbud.

- Med en flytning af hovedpolitistationen kan vi rykke ind i nyistandsatte lokaler, hvor vi selv har indflydelse på at sikre den bedst mulige indretning, hvor der er plads til alle og til alle væsentlige funktioner, siger politidirektør Jørgen Abrahamsen fra Sydøstjyllands Politi.

- Der bliver meget mere udenomsplads til garager og lignende. Vi er på vores nuværende placering i midtbyen meget klemt. Den nye placering vil sikre mindst den samme politimæssige betjening af borgerne i Horsens Kommune og politikredsen generelt.

Sydøstjyllands Politi har fået hjælp af Bygningsstyrelsen til at indgå lejemålet for de nye bygninger.

Indflytningen vil tidligst ske omkring årsskiftet 2025-2026.