Oversigt

Beboere i fire huse på samme vej evakueret efter jordskred

Onsdag aften blev Vejle Brandvæsen kaldt ud til et jordskred på Banevang i Mølholm i Vejle. Her var et træ desuden væltet ind i en murstensgarage.

Efter at have besigtiget skaderne valgte beredskabschefen i samarbejde med Sydøstjyllands  Politi at evakuere husets beboere samt yderligere tre huse på vejen. 

Det skriver Vejle Kommune i en pressemeddelelse.

- Vores indsatsleder vurderede, at der var fare for sammenstyrtning og fortsat risiko for yderligere jordskred, siger Thomas Dietz, beredskabschef i Vejle Brandvæsen.

Hold dig væk fra skovområdet ved kirken

Torsdag  formiddag er hele skovområdet omkring Mølholm Kirke afspærret, da der er risiko for yderligere jordskred.

- Folk må ikke gå i området overhovedet, da der er overhængende risiko for, at jorden skrider, lyder advarslen fra beredskabschefen.

Jordskred i Mølholm ved Vejle.
Der er konstateret begyndende jordskred i Mølholm omkring Banevang og i skovområdet ved Mølholm Kirke. Alle borgere bedes holde sig væk fra skovområdet, da der er fare for yderligere skred.

Berørte beboere kontaktes direkte

Samtidig er Beredskabsstyrelsen ved at overflyve området med drone, så der kan skabes et klart overblik over situationen

- Vi forventer i løbet af formiddagen at få et overblik over, hvordan de berørte husstande skal forholde sig i de kommende dage, og de vil alle blive kontaktet direkte af os, siger Thomas Dietz.