Givskud Zoo har brug for hjælp: Donér din hest til løvefoder

Givskud Zoo har brug for hjælp, og opfordrer nu folk til at støtte parken både med penge og løvemad.

"2021 er et rigtig svært år for Givskud Zoo, og vi behøver din hjælp i denne alvorlige situation". Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra dyreparken.

Tvangsnedlukning og restriktioner har kostet parken rigtig mange penge, og udsigten til tab af millioner af kroner i omsætning presser ifølge pressemeddelelsen den zoologiske have. 

Sidste år fik Givskud Zoo hjælp fra staten i form af en sommerpakke, men i år er der ingen hjælpepakker, så situationen er yderst alvorlig, skriver de i pressemeddelelsen.

Send penge og rovdyrfoder

Derfor beder de nu om hjælp fra private i form af økonomiske donationer - men også som foder til rovdyrene.

For første gang i årevis mangler Givskud Zoo nemlig foder til parkens rovdyr. Private hesteejere kan donere dyr, som alligevel skal aflives. Normalt er der en månedlang venteliste for private, der gerne vil donere deres dyr, men lige nu er listen over donationer så kort, at der snart ikke er flere dyr tilbage. Derfor beder parkens dyrlæge nu om hjælp:

- Det er selvfølgelig alvorligt, fordi vi vil gerne give vores dyr det allerbedste, og noget der styrker deres naturlige adfærd. Det gør det, når vi fodrer med hele, aflivede dyr. Så har du en hest, der skal aflives i den nærmeste fremtid, så beder vi dig betænke os, siger dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen i pressemeddelelsen.

Ingen dyr vil lide nød

Løver og ulve er rovdyr og skal helst fodres med det mest naturlige foder, man kan give dem - nemlig aflivede, hele dyr.

Ditte Mai Sandgreen understreger dog, at dyrene ikke kommer til at lide nød, da hun vil finde andre foderløsninger, hvis der ikke kommer flere private donationer. Men det kan være rigtigt dyrt, hvilket ikke hjælper parkens økonomi i en presset coronatid. 

Derfor håber hun, at efterlysningen af heste kan gøre nogle hesteejere opmærksomme på muligheden for at donere deres dyr.

Hvis man vil donere sin hest til løve- og ulvefoder, er der en række krav til dens sundhedstilstand. De må blandt ikke være syge og få medicin, og de skal også have hestepas.

For private koster det ikke noget at donere sit dyr, og dyreparken står selv for aflivningen.

Hvis man ikke kan tilbyde sin gamle hest som rovdyrfoder, men gerne vil støtte dyreparken, kan man give et økonomisk bidrag. Det gør man enten ved at sende penge direkte til dyreparken eller ved at købe årskort, souvenirs, mad eller en ekstra is, når man er på besøg i Givskud Zoo.