Trods oversvømmelser og coronalukninger hopper Tobias med på nye projekter: Udvider med endnu et spisested

Tobias Skovmose sætter med en restaurant, en café og hotel sit tydelige præg i Ribe. Og selvom coronapandemien har givet ham grå hår i hovedet og været ved at tage livet af hans forretninger, så udvider han endnu engang.

Han har gang i lidt af hvert. Tobias Skovmose kan både kalde sig restauratør, hotelforpagter, kok og iscaféejer.

Det startede med selskabslokalerne Brorsonsminde og restaurant Kolvig - by Skovmose i Ribe. Oktober sidste blev han så spurgt, om han ikke ville forpagte Den Gamle Arrest - en hoteludfordring han ikke kunne sige nej til, selvom mange måneders lukning har være ved at tage livet af hans forretninger: 

- Jeg har trods en ret svær tid forsøgt at være optimistisk, siger Tobias Skovmose.

Den optimisme har nok båret frugt. I hvert fald udvider han igen. Denne gang udenfor sit domæne i Danmarks ældste by. Han har nemlig sagt ja til også at forpagte den nye restaurant, en cafe og en isbar på Marsk Camp ved Skærbæk. 

Vandmasser og coronavirus tæt på at ødelægge et hele

Men det har ikke været nemt for Tobias Skovmose. Faktisk har det været et rigtig langt år. I februar var han tæt på at lukke firmaet og gå konkurs, da vandmasser stod ind i hans lokaler tæt på Ribe Å. Da der endelig var tørt, lukkede coronapandemien landet. 

Alligevel har han bevaret håbet, og han glæder sig også over, at han endelig kan slå dørene op til restauranterne i Ribe. Han har allerede sat en teltdug op ved Arresten, så folk kan sidde udenfor i læ og tørvejr, og han har også købt nye havemøbler og terrassevarmere:

- Jeg kaldte personale ind, da meldingen om udendørsservering blev meldt ud fra Folketinget, og jeg har ansat nye medarbejdere. Så nu klapper jeg i mine hænder over, vi kan få lov at åbne også indendørs, siger Tobias Skovmose, der udover at være optimist, også er en 'hurtigsnakker', hvor ideerne fødes lige så hurtig som ordene kommer ud af munden på ham, og han tilføjer glad:

- Nu skal vi bare i gang. For der er lys for enden af tunnelen efter det her frygtelige år. 

Lykkelig for genåbning: - Vi er så klar til gæster og coronapas

Ifølge Tobias Skovmose så tikker der allerede mange bestillinger ind, så folk er sikre på, at få et bord på et af hans serveringssteder. Og Tobias Skovmose er helt klar til at modtage sine gæster - også med de restriktioner, der følger med:

- Vi er vant til at få gæsternes data og personlige oplysninger, da vores bookingsystem er sat op til det - og efter gældende gdpr-regler, forklarer han.

- Jeg er ikke bekymret for at skulle spørge til folks gyldige coronapas, men vi leger ikke politi ved indgangen. Vi satser på, at vores gæster har deres pas med, og i forbindelse med de sætter sig ved bordene, så spørger vi, om vi må se det. Jeg regner med, det bliver en helt naturlig ting at gøre, som ikke vil volde problemer.

Tobias Skovmose er helt klar til både ude- og indeservering alle steder. 

Ny café på Marks Camp åbner til pinse 

Tobias Skovmose må vente lidt endnu med at slå dørene op til det nye projekt på Marsk Camp ved Skærbæk.

Marsk Camp er et oplevelsescenter med et udsigtstårn, restauranter og caféer og plads til 125 autocampere. Ni lokale erhvervsfolk har spyttet penge i projektet, som ligger der, hvor Hjemsted Oldtidspark havde til huse. De håber på den måde at kunne lokke turister til Tøndermarsken. 

Det er her, at Tobias Skovmose nu skal stå for driften af både restauranten, en café og en iscafé. 

- Det er et fantastisk projekt, og da de ringede til mig, kunne jeg ikke sige nej. Så nu er jeg ved at finde folk, der kan arbejde for mig der også. Det bliver så spændende, fortæller en travl og meget glad Tobias Skovmose.

Det er meningen, at Marsk Camp åbner til pinsen.