TV der bevæger dig

COVID-19

7.000 sønderjyder må lade løbeskoene stå: DHL Stafet er aflyst

​​​​​​​Arrangørerne og DHL har efter flere overvejelser valgt at trække stikket for DHL Stafetten 2020. Den fælles aflysning kommer til at have konsekvenser langt ud i foreningslivet.

Hvert år plejer over 200.000 mennesker at løbe DHL Stafet, men sådan bliver det ikke i år. Foto: Axel Schütt, Ritzau Scanpix

Den 19. august skulle sønderjyderne have løbet DHL Stafet fra Aabenraa Stadion, men på grund af coronvirus har arrangørerne valgt at aflyse løbet.

Det skriver Sport Event Syd, der står for den lokale afvikling af stafetten i Sønderjylland, i en pressemeddelelse.

Hvert år får stafetten over 200.000 danskere til at snøre løbeskoene og løbe fra fem forskellige steder i landet.

- Ligesom de andre arrangører er vi i Sport Event Syd utrolig kede af, at det ikke er muligt at gennemføre DHL Stafetten 2020. Men helbredet for vores frivillige og deltagerne kommer i absolut første række, udtaler eventchef hos Sport Event Syd, Per Hussmann, i pressemeddelelsen.

Læs også Søndag løber 31.000 danskere sammen hver for sig: Arrangør opfordrer til at vise hensyn

I Sønderjylland har stafetten været afholdt i Aabenraa siden 2016 med Sport Event Syd som arrangør. Sidste år deltog 7.000 løbere i arrangementet.

- Som situationen er lige nu, vil det ikke give mening at afvikle årets stafet, og vores tanker går til alle deltagerne, landsdelen, virksomhederne, leverandørerne og alle de frivillige fra de mange foreninger, som er med til at generere penge til deres klubber, siger Per Hussmann.

Aflysningen går ud over foreningslivet

Aflysningen af DHL Stafetten går nemlig ikke kun ud over deltagerne. Stafetten plejer nemlig at støtte dele af foreningslivet.

- For DHL Stafet Sønderjylland betyder aflysningen, at de sønderjyske foreninger, der plejer at hjælpe, går glip af over 100.000 kroner. På landsplan er det 5-7 milioner kroner, som foreningerne går glip af. Så aflysningen har en afledt effekt på dem, og det er rigtig trist, siger Per Hussmann til TV SYD.

Mest sete på tvsyd.dk