Efter massivt smitteudbrud: Her kan du blive testet i weekenden

Kolding får i weekenden besøg af fem mobiletestenheder, så du kan blive testet for covid-19.

På grund af det massive smitteudbrud i Kolding sender kommunen og Region Syddanmark fem testbiler på gaderne i Kolding. 

Torsdag lukkede kommunen to skoler og otte dagsinstitutioner. Det skete, efter at kommunen har registreret 199 smittede med coronavirus. For halvanden uge siden var det tal på 50. Det er den engelske variant B117, der lige nu har fat. 

Det betyder, at per 100.000 indbyggere er der 214 smittetilfælde. Det er landets næsthøjeste incidenstal og kun overgået af Ishøj Kommune, som torsdag lå på et incidenstal på 219.

- Vi har haft stigende smittetal de seneste uger, og vi har også set smitte blandt de mindste børn, og derfor går vi nu ud med den her frivillige opfordring for at få inddæmmet smitten, siger Michael Petterson, der er uddannelses- og arbejdsmarkedsdirektør i Kolding Kommune til Ritzau.

- Vi vil ikke skabe pres omkring det, men omvendt står vi også i en situation, hvor smitten er kraftigt stigende, siger han.

På grund af det høje smittetal er der ifølge JydskeVestkysten forlydender om, at alle skoler i 6000 Kolding ikke åbner efter vinterferien. Noget som hverken Kolding Kommune eller Styrelsen for patientsikkerhed endnu ikke kan bekræfte, men siger, der kommer yderligere informationer ud omkring fredag middag.

Her kan du blive testet i weekenden

Allerede i dag fredag er en testbil på besøg på Brændkjærskolen, mens der vil være flere testbiler i kommunen henover weekenden.

I weekenden er alle bilerne ude med PCR-test. Det vil sige, det er den testform, hvor du testes gennem halsen.

Flere steder i næste uge tilbydes der også kviktest, som er den test, der foretages gennem næsen. Se oversigten over alle stederne i Kolding her.

Husk mundbind og dit gule sygesikring hvis du besøge testbilerne for at blive testet.

mobile teststeder i Kolding i weekenden
Foto: Kolding Kommune

Sådan er anbefalingerne ved test af børn

Ifølge coronaprover.dk skal man kontakte sin praktiserende læge, hvis barnet er under to år og skal testes, som så henviser barnet til test.

Hvis dit barn er over to år, føler sig rask, og du ikke har behov for at konsultere med en læge, kan du booke tid til test af dit barn på coronaprover.dk.

For børn i alderen 2-14 år kan du som forældre bestille tid på coronaprover.dk ved at logge ind med dit eget NemID.

Unge på 15 år eller derover skal anvende eget NemID til at bestille tid til test.

Du kan læse mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside om, hvordan du skal forholde dig, hvis dit barn har symptomer på covid-19 eller har covid-19.