Fem coronasmittede pædagoger lukker daginstitution

Fem ansatte i daginstitution i Vejle, tre elever i to skoler i Aabenraa og en plejehjemsbeboer i Esbjerg er smittet med corona.

Den integrerede daginstitution Kernehuset i Vejle med 118 børn har holdt lukket mandag og tirsdag, efter at tre ansatte i weekenden blev konstateret smittet med covid-19.

Nu er yderligere to ansatte smittede, og kommunen lukker derfor hele institutionen resten af ugen, skriver de i en pressemeddelelse.

Ifølge dagtilbudschef, Rune Asmund Sørensen, så arbejder de seneste to smittede medarbejdere i hver sin vuggestuegruppe, og de var ikke opsporet som nære kontakter til nogle af de tre første tilfælde og var derfor ikke under mistanke for at være smittede.

Nødpasning til nogle børn
Kommunen oplyser, at der er mulighed for nødpasning af børn, der ikke har været i tæt kontakt med de smittede voksne, og at pasningen varetages af medarbejdere, som allerede er testet fri for smitte.

Rune Asmund Sørensen skriver i pressemeddelelsen, at han er ked af, at kommunen er nødt til at lukke hele institutionen:

- Men jeg kan ikke se gode alternativer til denne beslutning. Vi er bange for, at smitten skal sprede sig endnu mere, og vi har heller ikke nok kendte voksne til at kunne holde åbent på normal vis. Vi håber, at den fortsatte nedlukning kan stoppe smittekæderne, så institutionen kan åbne igen på mandag.

Vejle Kommunes forvaltning oplyser, at man i de kommende dage vil følge smitteopsporingen grundigt, inden den forhåbentlig åbner på mandag.

Kernehuset er en integreret institution med 118 børn fordelt på vuggestue og børnehave.

Elever smittet i Aabenraa

To elever fra Høje Kolstrup Skole og en elev fra Stubbæk Skole er konstateret smittet med covid-19. De smittede og andre nære kontakter er i hjemmeisolation.

Der er konstateret i alt tre smittetilfælde på to skoler i Aabenraa Kommune. De tre smittetilfælde har resulteret i, at samlet set 13 elever og syv lærere befinder sig i hjemmeisolation, oplyser Aabenraa Kommune onsdag eftermiddag.

Første beboer er smittet på plejehjem i Esbjerg

En medarbejder på plejehjemmet Esehuset i Esbjerg er onsdag som den første medarbejder i kommunen konstateret smittet med coronavirus efter en rutinemæssig test i mandags.

Esbjerg Kommune er i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed og følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer for håndtering ved påvist covid-19 på en institution.

Det betyder bl.a., at 15 beboere på plejehjemmet, som den smittede medarbejder kan have været i kontakt med, i dag bliver testet for corona. De 15 beboere skal så vidt muligt blive i deres egen bolig og vil blive testet igen efter syv dage. De pårørende til de 15 beboere vil blive kontaktet, oplyser Esbjerg Kommune.