I én kommune stiger smitten, mens Kolding oplever faldende smittetal

I Vejle stiger smitten. I Kolding er smittetallet kommet under 300, men incidenstallet er fortsat tårnhøjt.

I Kolding er smittetallet faldet til 286 - det er 16 færre smittede målt over de seneste syv dage. Smittetallet er fortsat meget højt, og kommunen ligger med et incidenstal på 308 smittede per 100.000 indbyggere. Til sammenligning er myndighedernes bekymringsgrænse flere end 20 smittede per 100.000 indbyggere i en kommune.

I Vejle er smitten steget med 30 smittede siden i går onsdag, og det betyder, der i alt er registeret 127 smittede personer de seneste syv dage, og incidenstallet er nu på 110. Dermed overhaler kommunen Fredericia med antal smittede per 100.000 indbyggere.

I de resterende 12 af 14 kommuner, TV SYD dækker, er smittetallet enten stagneret eller faldende. Undtaget Billund, der har haft en lille stigning fra 13 til 14 smittede målt over den seneste uge.

Både Varde, Esbjerg, Fanø og Tønder har fortsat forholdsvis lave smittetal. De fire kommuners borgmestre skrev onsdag et brev til regeringen, hvor de appellerede til, at på baggrund af de forholdsvis lave smittetal, at også de store elever på skolerne samt elever på efterskolerne i området, også skulle vende tilbage til en normal hverdag som resten af landet. Men det ønske er ikke blevet hørt.

På landsplan er der det seneste døgn registreret 603 smittede med coronavirus, oplyser Statens Serum Institut.

Det er det højeste antal smittede i fire uger. Tallet skal dog ses på baggrund af, at antallet af testede er en del højere.

148.538 prøver er det seneste døgn blevet analyseret. Andelen af smittede - den såkaldte positivprocent - er 0,41.

Oversigt over vaccinerede i Danmark

I tabellen nedenfor kan man se, hvor mange borgere der er vaccineret med både første og andet vaccineprik i de enkelte kommuner, og som dermed er færdigvaccineret.

På landsplan er mere end 180.000 personer nu færdigvaccineret, og over 362.000 personer, svarende til 6,2 procent af befolkningen, har fået mindst et stik med coronavaccinen.

Sundhedsstyrelsen forventer, at alle danskere over 16 år kan være færdigvaccineret den 27. juni.