Mange campingpladser er lukket til efter påske - enkelte holder åbent

Dansk Camping Union lukker alle sine campingpladser. Andre campingpladser er stadig åbne, men med meget få gæster.

Coronakrisen udsætter åbningen af alle DCUs 22 campingpladser til 13. april. De vinteråbne pladser er også lukket indtil da.

Det har Dansk Camping Union (DCU) netop meldt ud. Beslutningen gælder blandt andre DCU-Camping i Kollund. 

- Vi føler en moralsk forpligtelse til at støtte indsatsen mod coronasmitten. Vi gør det for at passe på vores gæster og ansatte og håber meget på medlemmernes og gæsternes forståelse, siger DCU's landsformand Anne-Vibeke Isaksen på unionens hjemmeside. 

Også Dancamps pladser i Trelde Næs, Kolding og Hampen har udskudt åbningen til efter påske. 

Plads med kun fem vogne

Enkelte andre campingpladser holder fortsat åbent, men der er slet ikke så meget liv, som der plejer at være. Det fortæller Jonas Sørensen, som er medejer af Ribe Camping.

- Vi holder åbent på en forsvarlig måde, hvor vi blandt andet har lukket de fælles opholdsrum. Lige nu er der kun fem vogne på campingpladsen, og der plejer at være over 200 faste vogne med to-tre mennesker i hver, siger Jonas Sørensen til TV SYD.

Campingpladsen har politiets og sundhedsmyndighedernes ord for, at de må holde åbent. 

- Derfor fortsætter vi, men det kommer til at gøre ondt. Der er plads til 430 vogne på pladsen, og der plejer at være fyldt op i påsken med mange turister. Men sådan bliver det selvfølgelig ikke i år, siger Jonas Sørensen. 

Kun fastliggere dukker op

Også Hejlsminde Strand Camping ved Lillebælts kyst er fortsat åben.

- Vi holder åbent, så længe vi får lov til det. Så må campisterne bruge deres egne toiletter og køkkener, for de fælles rum er låst af. Jeg synes, folk er meget forstående og gode til at holde afstand, siger Anja Mikkelsen, som er medejer af Hejlsminde Strand Camping.

Hun fortæller, at der lige nu er 20 campingvogne på pladsen.

- Vi har hvert år 90 fastliggere, og nogle af dem har sagt, at de kommer senere. Det er værre med løsliggerne, som vi har fået en del afmeldinger fra. Vi har plads til 190 vogne i alt, så her bliver lidt tomt til påske, hvor der plejer at være rigtigt mange gæster, siger Anja Mikkelsen.