Restauratør kommer med bøn til Mette Frederiksen

Restauratør på Fanø er nervøs for, hvordan hun skal klare sig igennem coronatiden. De lokale skal støtte op, alternativet er endnu en nedlukning.

- Det man ikke må sige højt… Men kære Mette Frederiksen, luk os!

Sådan indleder Tilde Rudbeck sit opslag på Facebook, hvor hun beder om hjælp. Hjælp til Rudbecks overlevelse.

Hun har siden 2011 drevet og ejet frokostrestauranten Rudbecks Fanø på vadehavsøen med stor succes.

Men den succes frygter hun nu skal smuldre mellem hendes hænder.

Coronasmitten stiger, og med landets højeste incidenstal er Fanø ingen undtagelse.

quote

Jeg har for nylig allerede opsagt de første medarbejdere.

Tilde Rudbeck, restauratør, Fanø

Indtægterne er små lige nu - efter Tilde Rudbecks opfattelse på grund af smittestigningen. Men med en påtvungen nedlukning ville hun kunne få kompensation for de faste udgifter, hvilket ville hjælpe hendes virksomhed til at overleve.

Men hun understreger, at hun selvfølgelig helst ville være coronaen helt foruden og selv drive sin forretning som før coronaens indtog.

Mangel på personale

Og efterårets smittestigning har allerede påvirket hendes forretning.

- Jeg har for nylig allerede opsagt de første medarbejdere, og jeg håber for alt i verden ikke, det fortsætter, fortæller Tilde Rudbeck.

I højsæsonen i 2021 blev Rudbecks Fanø nødsaget til at have tre lukkedage om ugen, simpelthen fordi to ud af tre kokke kort tid efter genåbningen valgte at sige op, og det ikke var muligt at finde nye kokke.

- De tre ugentlige lukkedage i højsæsonen har kostet os 100.000 kroner om ugen. Det er ufattelig mange penge for en sårbar forretning, fortæller Tilde Rudbeck og fortsætter:

- Det har været nogle sindssygt hårde corona-år, for da vi endelig kunne åbne igen, kunne vi ikke skaffe personale, og nu har vi pludselig for meget personale, fordi verden igen er gået i stå, og derfor er vi nødsaget til at afskedige vores højtelskede ansatte.

quote

Hvis folk støtter de små lokale forretninger, frem for at shoppe online og gå i store varehuse, ville det bidrage til, at de små virksomheder kan overleve endnu en coronabølge.

Tilde Rudbeck, restauratør, Fanø

Øjeblikkelig handling

For Tilde Rudbeck er det vigtigt, at folk forstår, at der er mange virksomheder, der hænger lige på kanten.

Hvis ikke folk enten begynder at støtte op om de små lokale forretninger, eller der bliver foretaget en nedlukning, er det ikke muligt for Rudbecks Fanø og andre små virksomheder at overleve, mener hun.

- Vi, og de andre små forretninger, er med til at skabe liv på Fanø, men det kan vi snart ikke længere. Hvis folk støtter de små lokale forretninger, frem for at shoppe online og gå i store varehuse, ville det bidrage til, at de små virksomheder kan overleve endnu en coronabølge siger Tilde Rudbeck.