Tirsdagens smittetal: Forsat stigning i hårdest ramte kommuner

Billund har fortsat landets højeste smittetal, og smitten stiger stadig andre syd- og sønderjyske kommuner.

For niende dag i streg er antallet af smittede steget i de 14 syd- og sønderjyske kommuner. I alt er 780 testet positiv inden for de seneste syv døgn. Det er en stigning på 32 i forhold til gårsdagens tal.

Billund Kommune har for tredje dag i streg landets højeste smittetal. Her er 319,9 smittede per 100.000 indbyggere inden for den seneste uge. Det testjusterede incidenstal er på 199 smittede, og det betyder, at kommunen endnu ikke bliver lukket ned. En automatisk nedlukning sker ved et testjusteret incidenstal på 250 eller derover.

Hvad er et testjusteret incidenstal?

Størst stigning i Vejle

Den største stigning i antal smittede er sket i Vejle, Esbjerg og Vejen kommuner. Størst har stigningen været i Vejle, hvor antallet af smittetilfælde er steget med 14 i forhold til gårsdagens tal. Det betyder, at der nu er 114,2 smittede per 100.000 indbyggere inden for den seneste uge. 

For tiende dag i streg stiger smitten i Esbjerg Kommune. Her er tirsdag registreret 13 nye smittede den seneste uge i forhold til i går. Kommunen har samtidig det næsthøjeste incidenstal blandt de syd- og sønderjyske kommuner med 153,4.

Samtidig er Jerne Sogn i Esbjerg Kommune fortsat lukket efter at have passeret myndighedernes grænse for automatisk nedlukning den 2. maj. 

Kriterier for automatisk nedlukning af sogne

Det største spring i antal smittede per indbygger er sket i Vejen Kommune. Her er 12 flere testet positiv i forhold til mandag, og det betyder, at der nu er 124,2 smittede per 100.000 indbyggere i kommunen den seneste uge.  

65.000 stik givet på landsplan

Tirsdag har 12,2 procent af befolkningen fået begge stik med en coronavaccine, og på landsplan har 65.000 fået et stik med en coronavaccine det seneste døgn. I de 14 kommuner har i alt 93.603 fået stikket. Se i tabellen nedenfor, hvor mange der er vaccineret i din kommune.