Oversigt

Frederik er på vej i Folketinget: - Jeg er helt rundt på gulvet

De sidste stemmer er endnu ikke talt op, men alt tyder på, at Frederik Bloch Münster fra Esbjerg er på vej til at få en plads i Folketinget.

Frederik Bloch Münster er således stedfortræder for Det Konservative Folkepartis spidskandidat til Europaparlamentsvalget, Niels Flemming Hansen, som står til at få partiets ene mandat. Derfor vil Frederik Bloch Münster overtage hans plads i Folketinget. 

DR har vurderet, at det konservative mandat går til Niels Flemming Hansen. 

- Jeg synes, det er vildt. Det er jo noget, jeg har kæmpet for i et stykke tid, sige Frederik Bloch Münster.

Han har været opstillet til Folketinget i 2019 og i 2022. Frederik Bloch Münster har også været særlig rådgiver under valgkampen for Niels Flemming Hansen. 

- Det har været en fantastisk kampagne, men det har været sindssygt hårdt, siger Frederik Bloch Münster.

Han peger på, at det kun er tre måneder siden, at han var til tidligere partiformand Søren Pape Poulsens bisættelse. 

- Vi har haft en svær optakt til det her valg, men vi er kommet igennem det med en masse sammenhold og fokus på opgaven, siger han. 


- Jeg synes, det er fedt, at danskerne har kvitteret for vores indsats og givet os et stort rygstød og så sikkert et mandat, siger han. 

Nu skal han formentlig til at vende sig til en ny tilværelse som medlem af Folketinget. 

- Jeg tror lige, det skal synke ind. Det er jo noget, jeg virkelig brænder for, og jeg håber virkelig, at jeg kan gøre en forskel for syd- og sønderjyderne, siger han. 

Han er dog stadig lidt påvirket af situationen. 

- Jeg er helt rundt på gulvet. Jeg er sindssygt taknemmelig for, at jeg ser ud til at få muligheden, siger han. 

Han tilføjer, at han vil gå til opgaven med arbejdsomhed og ydmyghed. 

Det er antallet af personlige stemmer, der afgør hvem, der vinder det konservative mandat. Niels Flemming Hansen har klokken 15:37 fået 26.703 stemmer. Den nærmeste konkurrent til mandatet er Marcus Knuth, som samme tidspunkt har 19.702 stemmer. Det fremgår af KMD's opgørelse.