Oversigt

Henrik Dahl skal bygge "Alliance Libérale" i Bruxelles

Med et mandat til Liberal Alliance skal Henrik Dahl efter ni år på Christiansborg nu bygge partiet op i EU-Parlamentet.

Efter søndagens valg står Liberal Alliances ene mandat til at gå til ripenseren Henrik Dahl.

- Jeg er meget meget tilfreds, og et mandat er et godkendt resultat, for det var målet, vi havde sat os. Det mislykkedes i 2009, 2014 og 2019, så det er vi utrolig glade for, siger Henrik Dahl.

Dermed går arbejdet nu i gang med at bygge en europæisk partiafdeling op.

- Vi vil gerne indtræde i partigruppen EPP, så nu går der en masse formelle procedurer i gang for at blive optaget og samtidig, så skal min rådgiver og jeg have et kontor op at køre. Og eftersom Bruxelles taler fransk, så må det jo blive Alliance Libérale, siger Henrik Dahl, der samtidig træder ud af folketinget efter knap ti år.

- Rent menneskeligt er det mærkeligt at træde ud af Folketinget. Det er et af de ”job”, jeg har haft i længst tid, og Folketinget er en helt fantastisk arbejdsplads, så det er vemodigt. De mennesker, der arbejder i sekretariatet og Folketingets egen administration, er de mest dedikerede mennesker.

Pladsen på Slotsholmen overlader Henrik Dahl til den 29-årige Carl Andersen, der er opvokset ved Rødding og i dag sidder i partiets hovedbestyrelse. Fra 2013 sad Carl Andersen i byrådet i Vejen, og i 2022 stillede han op til folketingsvalget i Sydjyllands Storkreds, hvor han med 821 stemmer blev 1. suppleant.

Privat har valget til Europa-Parlamentet også betydning for Henrik Dahls boligsituation. Han og hans kone er allerede rykket ud af deres lejlighed i Ribe.

- Planen er at bo i København og Bruxelles, så Ribe er fortid. Jeg har fem børnebørn på Sjælland, og jeg vil gerne følge med i, hvordan de vokser op, siger Henrik Dahl.