TV der bevæger dig

COVID-19

Enigt byråd slår fast: Sommerhusejere og turister er velkomne på Fanø

Et enigt byråd melder ud, at der ikke er noget forbud mod at komme til Fanø. Alle er derfor velkomne, når man blot følger myndighedernes anvisninger, understreger borgmesteren.

Fanøs borgmester fra Alternativet, Sofie Valbjørn, byder gæster velkommen til øen. Foto: Rasmus Jensen

Der har de seneste dage været heftige diskussioner om, hvorvidt det er forsvarligt at tage i sommerhus, mens coronavirussen hærger i Danmark.

Nu har et enigt byråd på Fanø manet forvirringen til jorden. I en pressemeddelelse fremgår det, at uanset om man er sommerhusejer eller ej, så er alle velkommen på den vestjyske ø.

- Vi vil gerne sende et signal til de mennesker, der holder meget af Fanø, at man er velkommen. Det er vigtigt, at vi udviser gæstfrihed – også i denne tid, siger borgmester, Sofie Valbjørn, (Alt), til TV SYD.

Læs også Lokale på Fanø til turister: Bliv væk!

Gæster giver udfordringer

Det giver dog visse udfordringer, når gæster besøger Fanø. Færgen er den eneste vej til øen, og det kan give udfordringer, når myndighederne opfordrer til at holde afstand til hinanden. Derfor lyder opfordringen fra byrådet på øen, at ved færgeoverfarten bliver bilister i bilen, mens gående holder afstand.

Når der skal handles ind, kan det give en anden udfordring på Fanø, og derfor mener borgmesteren, at det er vigtigt, at gæster og lokale bruger deres fornuft.

- Her på Fanø er det nemt at holde afstand, men der er få steder, hvor man er nødt til at samles. Der er det vigtigt, at man tager henvisningerne meget alvorligt. Når man tager ned for at handle så undgå at tage hele familien afsted. Tag kun en enkelt person på indkøb, opfordrer hun.

Læs også Må man godt tage i sommerhus? Nu skærer Mette Frederiksen igennem

Forståelse for de lokale

Robert Peel er en af de lokale på Fanø, der ikke ønsker gæster til øen, og reaktionen forstår borgmesteren godt.

- Jeg kan godt forstå reaktionen. Og man kan også spørge sig selv, om vi ikke bare skal lukke os om os selv. Men dertil vil jeg sige, at vi dels skal passe på os selv og de virksomheder, der er på øen, men derudover er der også et større perspektiv i denne coronakrise. Det er en krise på nationalt plan, så så længe vi ikke har decideret udgangsforbud, så skal vi være solidariske, siger hun.

De seneste opdateringer fra Statens Serum Institut viser, at Fanø endnu ikke har nogen coronasmittede.

Mest sete på tvsyd.dk