Oversigt

Påsken er bilsælgernes højsæson

Påsken forbindes typisk med traditioner som æggejagt, gækkebreve og påskefrokoster.

Men i landets bilbutikker er påsken også forbundet med flere kunder. Ifølge Autobranchen Danmark stiger bilsalget nemlig i gennemsnit med 20 procent over påsken.

Det kan de skrive under på hos Kraft Biler i Fredericia. Her stiger omsætningen med mellem 20 og 30 procent, og der er i påskedagene kaldt ekstra bemanding ind, så kunderne kan blive sendt ud i et nyt køretøj frem mod sommeren.

- Påsken er for os en lille juleaften. Det er en tid, hvor folk har mange sammenhængende fridage, og derfor vælger mange at tage ud og kigge på en bil, som man måske har forberedt sig på at køre på sommerferie i, siger medejer af Kraft Biler, Jon Slot Hansen.

Jon Slot Hansen, medejer af Kraft Biler.
Jon Slot Hansen, medejer af Kraft Biler.
Foto: Sebastian Würtz Bonde, TV SYD

Selvom ekstra bemanding kaldes ind i påsken, så har Kraft Biler tidligere løbet stærkere for at servicere så mange kunder som muligt. Og det er på trods af, at bilsalget de sidste par har været stigende på landsplan.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik steg det samlede antal registreringer af nye personbiler fra marts 2022 til februar i år med 28,4 procent.

- Købsadfærden ændrer sig, og det gør den i relation til sociale medier og internettet, der gør, at vi har åbent 24 timer i døgnet. Så jeg tror, at forbrugerne i dag er mere bevidste om, hvad de gerne vil have, siger Jon Slot Hansen.