Oversigt

Afdelingsleder fra Odinsgård fortalte om sine bekymringer, men blev ikke hørt

JydskeVestkysten er kommet i besiddelse af dokumenter, der peger på, at en nu tidligere afdelingsleder delte sine bekymringer for Odinsgård, men ikke blev hørt.

En tidligere afdelingsleder for det kriseramte Odinsgård i Haderslev har inden TV 2’s hemmelige lydoptagelser tre gange forgæves gået til sin daværende chef og har sagt, at der skulle ske noget drastisk med bostedet.

Det fremgår i en aktindsigt, som JydskeVestkysten er i besiddelse af.

Den forhenværende afdelingsleder kunne ikke længere se de videre perspektiver med botilbuddet på grund af for mange udfordringer, skriver avisen.

Bekymringerne havde afdelingslederen delt med sin chef, direktør Rolf Dalsgaard Johansen. Tilbagemeldingen var, ”at der ikke på det tidspunkt var politisk opbakning til at lukke Odinsgård.”

Ifølge JydskeVestkystens aktindsigt forklarer afdelingslederen, at der fra ledelsens side blev brugt for meget tid på at ”forklare og forsvare”. Hvilket, ifølge afdelingslederen, resulterede i, at der ingen reel mulighed havde været for at udvikle tilbuddet og blandt andet gøre noget ved det store behov for udvikling af medarbejdernes faglighed.

Lis Hansen er mor til 19-årige Mathias Hansen, der bor på Odinsgård.
Lis Hansen er mor til 19-årige Mathias Hansen, der bor på Odinsgård.
Foto: TV 2 Dokumentar

På Haderslev Kommunes hjemmeside kan man i referatet fra april-mødet læse, at udvalget trods den massive bekymring først ved udgangen af i år ville have en ny status af situationen på Odinsgård.

Den 27. juni ringer Morten Spiegelhauer fra TV 2-programmet 'Operation X' til Haderslev Kommune og fortæller om de skjulte lydoptagelser fra Mathias’ lejlighed. På et ekstraordinær møde den 20. september beslutter udvalget, at der skal igangsættes en afvikling af Odinsgård med henblik på at etablerer et nyt botilbud.