Oversigt

Sønderjyske er på superligakurs før premierebrag

Danmarks næstbedste fodboldrække har i denne weekend forårspremiere med et regulært topbrag mellem Sønderjyske og AaB på Aalborg Stadion.

De to klubber har henholdsvis 11 og 10 point ned til de nærmeste oprykningskandidater før de sidste 14 spillerunder.

Sønderjyske tilbringer sin anden sæson i træk i den næstbedste række. Og det er én for meget i forhold til klubbens ambitionsniveau.

- Sidste år fik vi en lærestreg, da vi blev slået af Hvidovre, der fik tingene til at lykkes bedre end os.

- Vi havde håbet og troet på at rykke op, og vores budget forpligtede vel også til det, siger sportschef Casper Daather med hentydning til, at klubben sidste forår blev slået på målstregen af Hvidovre.

Trods det store forspring i rækken er udgangspunktet det samme som før sæsonen.

- Oprykning er det altoverskyggende mål, og intet andet tæller, men vi har ikke solgt noget skind.

- Vi har fødderne solidt plantet i den sønderjyske muld og arbejder endnu hårdere og grundigere før de sidste 14 kampe, siger Casper Daather og tilføjer, at klubben i preseason både har været ti dage i Spanien og ti dage i Portugal på træningslejr.

Han minder om, at Sønderjyske altså lukkede efteråret med et nederlag hjemme til Hillerød og lægger ud med et svært program i foråret mod AaB, Vendsyssel og Horsens.

Superliga-setup

I Sønderjyske er man dog bevidst om, at klubben i forhold til budget bør rykke op.

- Rammerne i Sønderjyske minder om superliga-setup, men på lønninger og den økonomiske del er vi nødt til at være ansvarlige.

- Men vi ved godt, at vi har et af de højeste budgetter i ligaen, og at det forpligter os til at spille med om oprykning. Det er kun AaB, der puster markant flere penge ind i deres budget, lyder det fra sportschefen.

Lørdagens topkamp har kickoff klokken 13.

Fredag blev der taget hul på rækken med tre kampe.