Oversigt

Staten dropper solcellepark - kommunen kører videre med egne planer

Det har vakt stor vrede i Nørre Aldum, at byen stod til at blive omringet af en 174 hektar stor solcelle- og vindmølleanlæg.

312 ud af 409 beboere skrev under på en protest mod det statslige projekt, der blev præsenteret 9. oktober i år - men tirsdag skete der noget nyt i sagen.

Efter et møde mellem Hedensted Kommune med borgmester Ole Vind (V) i spidsen, Landdistriktsstyrelsen og Energistyrelsen er de planer nu droppet.

Det 173 hektar store solcelleanlæg var en del af regeringens plan om at firedoble produktionen af grøn energi i Danmark inden 2030. Det satte straks protester i gang i Nørre Aldum.

Kommunen har selv fremlagt et forslag til områder til grønne energiparker i Hedensted. Det omfatter otte område á 60 hektar plus en energipark på 150 hektar, hvilket er det samme eller mere end staten har foreslået i Hedensted Kommune og så i mindre portioner.

Det glæder borgmesteren, at det nu er kommunens egen plan, som man kommer til at køre videre med i Hedensted Kommune. Noget, der er blevet brugt lang tid på at udarbejde.

- Det har været en lang proces med at finde ud af, hvordan vores energiplan skal se ud, dialog med borgere og så her for fire uger siden blev vi alle kørt over af en damptromle. Det tror jeg har trukket tænder ud de fleste steder, siger Ole Vind.

Solcellepark droppet
Foto: Kristina Højer Nørgaard, TV SYD

Charlotte Mortensen, der i fremtiden bliver nabo til solceller, glæder sig over, at projektet nu bliver mindre.

- Jeg synes, det er positivt, hvis kommunen kan bruge deres vetoret over for staten og få lov til at lave det, de selv har planlagt.