Oversigt

Mona Juul indtager ny magtfuld rolle hos De Konservative

Folketingsmedlem Mona Juul (K), der bor i Horsens, er valgt som ny gruppeformand for De Konservative. Det sker, efter at Mai Mercardo (K) trak sig for nogle dage siden for at hellige sig sine ordførerskaber og familien.

Siden Mona Juul blev valgt for De Konservative i 2019, har hun hurtigt gjort karriere og indtager nu den magtfulde post som gruppeformand, der styrer folketingsgruppen og gruppemøder.

- Jeg er stjerneglad og stolt af den tillid og opbakning, som min formand og folketingsgruppen har vist mig.

- Jeg er topmotiveret og glæder mig til at kombinere min erfaring fra Christiansborg og erhvervslivet i rollen som gruppeformand, siger hun i et skriftligt citat.

Mona Juul har en lang erhvervskarriere bag sig, men forlod sit job som øverste direktør i reklamebureauet Envision for at stille op til Folketinget i 2019.

Rasmus Jarlov tiltræder samtidig som ny gruppenæstformand, mens Mette Abildgaard fortsætter som politisk ordfører.

Partiformand Søren Pape Poulsen (K) mener, at Mona Juul har været god til at skabe politiske resultater.

- Mona har haft et hav af ordførerskaber, men særligt på klima- og erhvervsområdet har hun gjort sin stemme gældende, og jeg er glad for, at vi nu får en stærk grøn profil som gruppeformand, siger han i en skriftlig kommentar.

De Konservative har været igennem en turbulent periode oven på et skuffende valg i 2022, hvor Pape meldte sig selv som statsministerkandidat.