Oversigt

Chef efter dødsfald: - Alle er trykkede efter sådan en ulykkelig hændelse

Søndag døde en 99-årig plejehjemsbeboer fra Kongebrocentret i Christiansfeld, efter at hun lørdag var udsat for vold fra en 74-årig mandlig medbeboer.

Senior-, sundheds- og fritidsdirektør i Kolding Kommune Annette Lund fortæller, at kommunen i forbindelse med sagen gennemgår sine procedurer.

- Sådan en sag her giver altid anledning til, at vi overvejer, om vi kunne have gjort noget andet, om vi kunne have forudset, at der var noget på vej her, hvor denne her borger havde det særligt svært, lyder det fra seniordirektøren.

Ifølge Annette Lund undersøger man desuden, om personalet har været der hurtigt nok.

- Det er vi altid forpligtet til at gennemgå, når sådan noget sker.

Ifølge Annette Lund er det endnu for tidligt at drage nogen konklusioner.

Yder krisehjælp

Seniordirektøren fortæller generelt, at kommunen altid vurderer, om borgere, som kommer på plejehjem kan udgøre en risiko for eksempelvis andre beboere eller personalet.

De fleste borgere, som nu om dage kommer på plejehjem, er nemlig demente, og derfor vurderes det, om vedkommende kan kommet på et almindeligt plejehjem eller skal have en skærmet plads.

- I det indgår der altid en vurdering at, om der er noget, der gør, at borgeren har det så svært, at frustrationsniveauet ville kunne stige til noget, der gav sig fysisk til udtryk, lyder det fra Annette Lund.

Hun kan ikke svare på, om der i forhold til den 74-årige fra Kongebrocentret også er foretaget en sådan vurdering.

Annette Lund oplyser derudover, at man fra kommunens side yder krisehjælp til både beboere og medarbejdere på plejehjemmet, til den 74-årige mand og til parternes pårørende.

- Jeg tænker, at alle er trykket efter sådan en ulykkelig hændelse. Vores ansatte går jo på arbejde for at passe på borgerne, og det her er jo voldsomt, siger hun til Ekstra Bladet