Oversigt

Kammeratskab på café har reddet veterans liv

Det fællesskab, som den nyåbnede café Valhal for veteraner tilbyder, har stor betydning for veteran Chris Andersen. Veterancaféen Valhal i Kolding åbnede fredag den 1. december deres nye lokaler, som drives af Kolding Kommune.

Opdatering lørdag klokken 13: Det fremgik tidligere af artiklen, at der er oprettet et nyt veteranhjem i Kolding Kommune, som var drevet af Veteranforeningen. Det er ikke korrekt. Der er åbnet en ny café for veteraner i Kolding Kommune

Da Chris Andersen stoppede i forsvaret, manglede han det kammeratskab, man har i forsvaret. Kammeratskabet kan han nu finde i den nye veterancafé i Kolding.

- For mig betyder det, at jeg har et trygt sted at komme, som ikke er mit hjem. En tryg base, hvor jeg kan mødes med mine lige sindede, mine andre veterankammerater, siger Chris Andersen.

Chris Andersen havde en identitetskrise, efter han stoppede i forsvaret, hvilket gjorde, at han endte i et sort hul. Men det fællesskab og den omgangskreds han nu har fået, har reddet hans liv.

- Det giver mig et formål. Det giver mig lyst til at leve, siger Chris Andersen.

Plads til alle

Formanden i Veteran Kolding håber, at de kan få fat i endnu flere som Chris Andersen, der har brug for et sted at komme.

- Vores drømmescenarie er at få fat i alle de 700 registrerede veteraner i Kolding Kommune og dermed deres pårørende. Vi håber på, at vi kan ramme alle, siger Nikolaj Steffenauer, der er formand i Veteran Kolding.

Den nye veterancafé, der drives af Kolding Kommune, har plads til alle. Det er et sted, som man kan gå hen, når man har en god dag, men der er også plads til komme på stedet, når man har de dårlige dage.