Oversigt

Arbejdstilsynet vil have Danish Crown tiltalt efter dødsulykke

Ulykke på slagteriet i Blans kan ende med en bødestraf for Danish Crown.

Arbejdstilsynet har torsdag bedt Syd- og Sønderjyllands Politi om at rejse tiltale mod Danish Crown. Det sker efter en ulykke den 13. juni på slagteriet i Blans ved Sønderborg. 

Her blev en 44-årig mand tidligt om morgenen fastklemt i en maskine, som han var ved at rengøre. Maskinens låg sænkede sig ned over ham, så han mistede al ilt til hjernen, og tre dage senere blev der slukket for respiratoren.

Arbejdstilsynet beder politiet rejse tiltale mod Danish Crown for overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen med henblik på en bødestraf.

Tilfreds far

Det hilses velkomment af Hans Erik Meyer, som er far til den afdøde medarbejder.

- Den ulykke burde aldrig kunne finde sted, og derfor opfordrer jeg til, at man går efter at få dømt toppen af Danish Crown for at medvirke til uagtsomt manddrab. Det handler ikke kun om at få straffet den person, som har udløst ulykken, men at man stiller ledelsen til ansvar for, at det overhovedet kunne ske, siger Hans Erik Meyer til TV SYD.  

Ulykken kan ifølge Arbejdstilsynets undersøgelser være udløst ved, at en kollega til den afdøde mand har trykket på en knap, som fik låget til at sænke sig over manden. Denne knap sidder ikke på selve maskinen, men på en væg 20-25 meter fra maskinen. 

- Det er en helt naturlig konsekvens i den her sag. Vi tager selvfølgelig Arbejdstilsynets beslutning til efterretning, fortæller pressechef hos Danish Crown Jens Hansen.