Oversigt

Elpriserne slår ny rekord, der er positiv for din pung

Det smitter af på elpriserne, når solen skinner. Og derfor har det solrige vejr de seneste dage også resulteret i, at vi har haft rigtigt mange timer, hvor elpriserne har været negative.

Sammenlagt har 2024 indtil videre budt på 169 timer, hvor prisen i de to elpriszoner har været i negativt territorium. Sidste år på samme tid var tallet blot 26 timer.

Årsagen skal først og fremmest findes i det voksende antal af solcelleparker, der er stillet op i Europa de senere år.

- Mens alting er blevet dyrere, så er prisen på solceller gået den anden vej. Derfor er der meget grøn strøm i elsystemet, når solen skinner, end vi er villige til at betale for at bruge, siger Kristian Poulsen, der er energianalytiker hos Green Power Denmark.

De negative elpriser vil kunne mærkes i større eller mindre grad hos elkunderne, uanset om de betaler timepris eller har en fastprisaftale.

- Der har været nogle enkelte timer, hvor man har kunnet få en øre eller to for at bruge strøm, og hvis man har timeafregning, har man kunnet spare lidt på eksempelvis at vaske tøj i de perioder, hvor strømprisen har været negativ.

Kristian Poulsen understreger dog, at alle "i et eller andet omfang kunne mærkes på elregningen, at strømpriserne i perioder har været negativ".