Oversigt

Populært cykelløb kommer forbi Syd- og Sønderjylland

Tirsdag eftermiddag afslørede Danmarks Cykelunion dette års etaper til PostNord Danmark Rundt. Her blev det offentliggjort, at Vejle skal være målby på anden etape, mens Kolding og Haderslev skal være henholdsvis startby og målby på tredje etape.

PostNord Danmark Rundt køres fra 14. til 18. august, hvor flere af etaperne går igennem syd- og sønderjyske byer. 

Allerede på cykelløbets andendag skal feltet tilbagelægge 230 kilometer og bestige én af Danmarks hårdeste bakker - Chr. Winthersvej i Vejle. Etapen slutter i Vejle med tre omgange på en rundstrækning, der lægger vejen forbi stigningerne Gammel Højenvej, Koldingvej og Kiddesvej.

Fra Kolding til Haderslev

Tredje etape af løbet, der køres den 16. august, starter i Kolding.

- Kolding er en by med stor interesse for cykling, og det er en ære for os at være startby for Postnord Danmark Rundt. Det sætter ikke blot Kolding på landkortet som et centrum for cykling, men giver også vores borgere og besøgende en enestående mulighed for at opleve spændingen ved et professionelt cykelløb tæt på, siger Knud Erik Langhoff, borgmester i Kolding Kommune.

Etapen starter helt præcist på Aksel Torv i Kolding midtby og slutter på toppen af Christian X’s Vej i Haderslev, hvor rytterne skal køre tre rundstrækninger – altså fire gange op ad bakken – inden der findes en etapevinder på de 178 kilometer.

- Vi kan noget med professionelle cykelløb her i Haderslev Kommune. Der er opbakning fra både frivillige, erhvervsliv og tilskuere. Derfor er jeg både glad for og stolt over at Danmarks Cykle Union igen har spurgt os, om vi vil være målby for et af de store løb, siger Mads Skau, borgmester i Haderslev Kommune.

Det er 6. gang, at Kolding er startby for PostNord Danmark Rundt, mens Haderslev blot én gang tidligere har været målby.

De her steder cykler PostNord Danmark Rundt forbi i Syd- og Sønderjylland

  • Gelballe

  • Skamlingsbanken

  • Hejlsminde

  • Christiansfeld

  • Vojens

  • Tørning