Oversigt

Den første stork er ankommet - muligvis en vi kender godt

Her til eftermiddag klokken 16.30 landede den første trækkende stork - formodentlig Clyde - i storkereden i Jejsing og varsler dermed begyndelsen på storkesæsonen.

- Der har været enkelte overvintrende storke i Danmark igennem hele vinteren, men når den første trækkende af slagsen sætter sin ben på dansk jord, så er det altid noget helt særligt, lyder det fra storkeekspert Jesper Leegaard i en pressemeddelelse fra Storkene.dk.

Årets første stork i Jejsing 2024 har ikke ring på
Årets første stork i Jejsing 2024 har ikke ring på
Foto: Henning Andresen

Tidpunktet for storkens ankomst er ikke usædvanlig, selvom det er en uge tidligere end sidste år, hvor den første stork landede den 27. februar.

- På grund af klimaændringerne trækker storkene ikke længere så langt væk, som de har gjort. Nu kan de nøjes med en tur til Frankrig eller Spanien i stedet for Afrika, og så vil den jo ankomme til Danmark tidligere, fordi den har kortere hjem, fortæller formanden for storkeforeningen Jess Frederiksen.

Ifølge flere storkeeksperter er det formodentlig storken ved navn Clyde, der er ankommet i dag. Det var også den, der ankom som den første sidste år. Men da storkene ikke er ringmærket, kan det ikke siges med sikkerhed.

- Hvis det er Clyde, så vil den blive hængende nogle dage omkring reden i Jejsing, men den kan godt finde på at tage nogle dagsture også til Smedager, mens den venter den på sin mage Annika, som først forventes at ankomme i april, siger Mogens Lange, der også er storkeentusiast hos storkene.dk.