Oversigt

DF-profil stiktosset over boykot

På toårsdagen for krigen i Ukraine lørdag kom folketingsmedlem, Jan E. Jørgensen, med en opfordring om et totalt boykot af skovirksomheden ECCO.

I opslaget skriver politikeren blandt andet, at virksomhedens medarbejdere bør sige deres stillinger op.

Det har fået Dansk Folkepartis Peter Kofod til at reagere.

- Jeg blev simpelthen stiktosset. Det der med at sige til folk, at de ikke skal arbejde for ECCO, hvad er det for noget? Det er jo arbejdspladser, der er meget væsentlige for ikke bare Bredebro, men hele Tønder og Syd- og Sønderjylland, siger han.

Siden krigens udbrud har størstedelen af de danske virksomheder trukket sig fra Rusland. Men det gælder ikke ECCO. Og det har medført massiv kritik.

- Jeg synes virkelig at ECCO får en voldsom dårlig behandling sammenlignet med alle andre, og det synes jeg, er urimeligt, siger politikeren.

Peter Kofod mener, at København-politikerens opfordring er at sparke til en virksomhed i provinsen, der i forvejen er udfordret. 

-  Han (Jan E. Jørgensen, red.) sætter sig op på en meget høj moralsk hest og sparker til alt og alle omkring sig. Det synes jeg ikke, at man skal, siger DF-politikeren.

Han forslår, at man i stedet bør lægge ansvaret over på politikerne i folketinget. 

- Jeg mener ikke, at private virksomheder skal føre udenrigspolitik. Politikere skal føre udenrigspolitik. Så man kan jo forbyde Ecco at handle derovre, hvis man mener, at det er så principielt vigtigt. 

TV SYD forsøger at få en kommentar fra ECCO.