Bornholmere gæster Sjælland: Udforsker millioner år gammel klint

Som en del af et sommerprojekt mellem TV2-regionerne besøger tv-stationerne hinandens sendeområder, for at se hvad netop den del af sommerlandet gemmer på. TV2 Bornholm har taget færgen til fastlandet til TV2 ØSTs sendeområde, og her giver et stop ved Stevns Klint indblik i en græsk middelhavsstemning, som går hånd i hånd med tydelige spor fra dinosaurernes udslettelse.

Fiskeler. Det tynde lag ler, som markerer en masseuddøen på Jorden for omkring 65 millioner år siden, da dinosaurerne måtte kapitulere, ses ganske tydeligt hér.

Fotograf Kristian Vang og jeg besøger selvfølgelig havet ud for Stevns Klint, når vi gæster TV2 Østs sendeområde.

Her opleves fiskeleret bedre end nogen andre steder.

- Her får du beviset på dinosaurernes, øglernes udslettelse. Lige her, siger Kenn Cardozo, der er skipper på Klintens Boattours.

Sommer i Danmark

Stevns Klint består af fire lag: Nederst det bløde kridt, herover ligger fiskeleret, så kommer den hårde kalk og øverst ses spor fra sidste istid.
Stevns Klint består af fire lag: Nederst det bløde kridt, herover ligger fiskeleret, så kommer den hårde kalk og øverst ses spor fra sidste istid.
Foto: TV2 Bornholm

Stevns Klint - en ikke så høj, men meget lang klint - er imponerende i sit udtryk. Fra havsiden tager den sig hvid og lavdelt ud.

Visse steder nærmest middelhavsagtigt med græske noter. Det er et fantastisk sted, hvor historien - jordens historie med millioner af år på bagen - bliver formidlet af jorden selv.

Med spor fra kridttiden. Fra den kolde krig. Og fiskeleret.

Stevns Klint

Stevns Klint, Bornholm på tur
Foto: TV2 Bornholm