Coronasmitte lukker skole og SFO

Et højt incidenstal i Brædstrup Sogn får nu Horsens Kommune til at lukke både skole og SFO.

Brædstrup Sogn har den seneste uge været ramt af et udbrud af coronasmitte.

Således er 24 personer de seneste syv dage blevet konstateret smittet. Derfor lukker Brædstrup Skole og SFO fra påskesøndag og frem til og med søndag den 11. april.

- Vi har tidligere haft vores skole lukket en gang af styrelsen. Det, styrelsen vurderer nu, er, at tallene stadig er sådan, at skolen fortsat skal være lukket. Der er for mange smittede og et for højt tal, og vi tager det dybt alvorligt, fortæller borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen (S), til TV2 ØSTJYLLAND.

Borgmester: Bliv testet

Påbuddet om lukning af skolen og SFO’en begrunder Styrelsen for Patientsikkerhed netop med, at incidenstallet i Brædstrup Sogn er meget højt, fortæller borgmesteren.

Incidenstallet lyder på 665 smittede pr. 100.000 borgere i sognet – Desuden angiver styrelsen, at der er en sammenhæng mellem de nytilkomne smittede de seneste syv dage og det tidligere udbrud på Brædstrup Skole.

- Vi har åbnet et testcenter i Brædstrup, som allerede bliver brugt rigtig godt, og jeg kan kun opfordre til, at så mange som muligt bliver testet for Covid-19, da det er af afgørende betydning at få bugt med smitten og få lavet smitteopsporing og dermed brudt smittekæderne. Hvis ikke det lykkes, risikerer vi yderligere lukning af Brædstrup Skole og eventuel yderligere nedlukning af andre funktioner, fortæller Peter Sørensen.

I Brædstrup kan borgerne blive hurtigtestet i Borgerhuset på Niels Wongesvej 8, og 2. påskedag er der åbent mellem 9 og 19, og de følgende hverdage mellem 14 og 19.