TV der bevæger dig

COVID-19

71 skoleelever sendt hjem til isolation

Skole i Sønderborg har sendt tre klasser og syv ansatte hjem i isolation, efter at to elever er blevet testet positive for corona.

Onsdag er to elever konstateret smittede med corona på Ulkebøl Skole i Sønderborg. Foto: Tue W. -Paltorp, TV SYD

På Ulkebøl Skole i Sønderborg er to elever nu konstateret smittede med corona. Det har betydet, at skolen onsdag har hjemsendt 64 elever og syv ansatte.

Men de hjemsendte behøver ikke fremvise en negativ coronatest, inden de kan møde i skole igen.

I stedet har skolen sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed valgt, at eleverne skal blive i hjemme-isolation indtil mandag.

Ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer skal elever og ansatte ikke nødvendigvis kunne fremvise en negativ coronatest, før de må komme tilbage på skolen. I stedet kan man gå i syv dages isolation, og hvis man efter syv dage ikke har haft symptomer, bliver man betragtet som rask. 

De to smittede elever skal stadig fremvise en negativ coronatest, inden de igen kan møde i skole.

Læs også Lange ventetider på coronatests: I Aabenraa skal du vente længst

De to elever, der onsdag er blevet testet positive, har ikke været på skolen siden torsdag og fredag sidste uge. Derfor har skolen valgt, at de hjemsendte lærere og elever, skal blive i isolation indtil mandag. Isolationsperioden er således over de syv dage, som der kræves i Sundhedsstyrelsens retninglinjer.

Hvis der begynder at komme symptomer blandt de hjemsendte, vil sagen dog være en anden. 

- De næste to dage bliver afgørende. Hvis der er nogen af de hjemsendte, der begynde at vise symptomer, så skal vi lave en ny vurdering, siger Elin Lei Bergmann.

Smittede på forskellige klassetrin

Ulkebøl Skole fik beskeden om, at en elev i 6. klasse var blevet konstateret smittet onsdag eftermiddag. Eleven har ikke været på skolen siden torsdagen ugen før, og den smittede elevs klasse på 23 elever og klasselærer blev sendt hjem onsdag eftermiddag.

Onsdag aften fik skolen besked om, at endnu en elev var konstateret smittet. Den smittede elev går i 9. klasse og har ikke været i skole denne uge, men kom hjem fra en uges skoleudflugt til Bornholm fredag i sidste uge. Derfor har skolen nu valgt at hjemsende de to 9. klasser og tre lærere, der var med på turen.

Læs også Annas datter blev sendt hjem fra lejrskole: Mærkeligt, at kommunen ikke reagerede før

Alle skolens forældre er informeret om situationen på Aula.

På Ulkebøl Skole går der 620 elever, og der er 75 ansatte.

Mest sete på tvsyd.dk