Oversigt

Haderslev afgør om Odinsgård skal i udbud

Social- og Handicapudvalget i Haderslev Kommune mødes i dag for at afgøre, hvad der skal ske med bostedet Odinsgård i Vojens. En mulighed er helt eller delvist at lade nogle private drive det.

Botilbuddet Odinsgård i Vojens har mildest talt været ude i et stormvejr de seneste måneder. 

Det samme har Haderslev Kommunes behandling af samme. Det er ikke fordi, forholdene har været idylliske de seneste år på Odinsgård, langtfra, men da TV 2 den 1. november viste dokumentaren 'Operation X - Nødråb i Natten', blæste det op til brandstorm.

Omsorgsvigt var vel nærmest et af de mildeste udtryk, og nødråbene i natten hentyder til den 19-årige Mathias, der lå hjælpeløs og skreg efter hjælp i mere end en time.

Handicaporganisationer, pårørende og pressen var i oprør, og kommunen forsvarede sig det bedste, den havde lært. Tidligt i forløbet kom kommunen med den idé, at Odinsgård skulle genfødes som en anden fugl Føniks på samme adresse, men alt derudover skulle være nyt og bedre.

På et møde i Social- og Handicapudvalget tirsdag eftermiddag diskuterede medlemmerne muligheden af at udlicitere driften til en ekstern aktør. Der har været flere udefrakommende konsulentfirmaer involveret, men nu overvejer de altså at gå hele vejen - simpelthen at hyre nogle andre til at drive botilbuddet.

Hvad Social - og Handicapudvalgets indstilling bliver, ved vi ikke endnu, men så snart vi ved noget, skal vi nok kolportere det videre.