Oversigt

Mobning rammer hver skoleklasse

Utrygge fællesskaber er opskriften på et af menneskets onde sider. Mobning.

- Hvis børn er bange for, om de hører til i fællesskabet, og hvis fællesskabet er utrygt, så kan de finde sammen om at holde andre ude. Det er en social mekanisme for at sikre sig sin egen plads i fællesskabet, siger børnefaglig konsulent ved Børns Vilkår, Sanne Lind.

Ifølge den seneste nationale trivselsmåling fra Børns Vilkår svarer 12,5 procent af de adspurgte, at de har været udsat for mobning henover det sidste skoleår. Det er i gennemsnit tre børn per skoleklasse.

De vedvarende og ondsindede drillerier kan aldrig bagatelliseres, når man spørger Sanne Lind. Hun understreger, at det altid skal tages alvorligt, når børn føler sig mobbede, og det er de voksnes ansvar at få det stoppet.

Mobbernes kamparena er dog efter en årrække rykket ind på de digitale platforme, så mobningen er i dag sværere at opdage.

Alligevel ville 31-årige Danni Littau ønske, at han var barn i dag. Han husker sin barndom som gennemsyret af mobning. Oplevelser, som han mener, er medårsag til, at han har svært ved at fastholde relationer og nu lever som førtidspensionist.