Testbil vender tilbage: Udbrud på minkfarme og skole skyld i markant smittestigning

Covid-19 spreder sig i øjeblikket i Billund og Grindsted, og derfor vender regionens testbil tilbage.

Onsdag vil der fortsat være mulighed for at blive testet for covid-19 i Billund, hvor Region Syddanmarks testbil igen vil være til stede i Billund Centret, skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Torsdag, fredag og lørdag vil testbilen alle tre dage være at finde på Tårnvej 32, Grindsted, i tidsrummet klokken 9.30 til 16.30.

Baggrunden er, at smittetrykket i Billund Kommune i den seneste uge har været stærkt stigende. 
For en uge siden - den 10. november - var der 16 smittede i kommunen. I dag  er der konstateret 56 smittede over den sidste uge. Det giver et incidenstal på 211 smittede per 100.000 indbyggere. 

Myndighedernes bekymringsgrænse for incidenstallet ligger på 20 per 100.000 indbyggere. 

Analyser af tallene viser ifølge kommunen, at smitten, som de seneste dage er konstateret, kommer fra to primære kilder:

Et smittetilfælde på Billund Kulturskole har spredt sig til også at berøre flere lokale institutioner, herunder BillundSkolen og Billund Internationale Skole. Og så kan flere nye smittetilfælde spores tilbage til udbrud på de fem smittede minkfarme, som ligger i kommunen.

Udover mulighed for test af borgerne i Billund så har kommunen også lukket for fysisk undervisning i 14 dage på Kulturskolen, og på BillundSkolen er hele 4. årgang sendt hjem i denne uge.

- BillundSkolen valgte i samråd med sundhedsstaben og skolechefen mandag den 16. november at sende hele 4. årgang hjem i denne uge, da vi nu har konstateret et smittetilfælde i alle tre klasser på årgangen, siger Lars Aagaard Nielsen, skoleleder på BillundSkolen i pressemeddelelsen, kommunen har sendt ud.