Fodboldekspert om EfB-serie: - Jeg får næsten tårer i øjnene

I kølvandet på TV SYDs serie om Esbjerg fB retter fodboldkommentator en skarp kritik mod de amerikanske ejere.

- De siger det endda: "Jamen sådan er det jo bare. Det er jo sådan, det er nu."

Fodboldkommentator og -ekspert Morten Bruun blev nærmest selv rørt til tårer, da han i den nye EfB-dokumentarserie hører ildsjælene i Esbjerg fB erkende, at de amerikanske ejere har ændret identiteten i klubben.

Konflikterne i EfB stod nærmest i kø i den forgangne sæson.

Den bød blandt andet på et påbud fra Arbejdstilsynet på grund af beretninger om fysisk og psykisk vold fra den tidligere træner, Peter Hyballa.

Derudover endte klubben med at rykke ned i 2. division, selvom målet for sæsonen var at rykke op i Superligaen.

I serien oplever man, hvordan bestyrelsesmedlemmet Paul Conway meddeler, at spillere, der ikke er tilfredse i klubben, bare kan få revet deres kontrakt over og forlade klubben.

quote

Jeg sidder næsten med tårer i øjnene på vegne af de her mennesker

Morten Bruun, fodboldkommentator

Det vælger en række spillere at gøre - herunder lokale spillere som Patrick Egelund og Jakob Ankersen samt sidste sæsons bedste spiller, Mads Kikkenborg.

- At se den fortvivlelse, som de her esbjergensiske fodboldmennesker i Kenni Poulsen og René Christiansen nede i kælderen og Brian Knudsen sidder med, da det går op for dem, at de nye ejere simpelthen forærer spillere væk. Jeg får næsten tårer i øjnene på vegne af de her mennesker, siger han.

Hvad ved de amerikanske ejere?

Og han har ikke meget tilovers for de amerikanske ejere - herunder bestyrelsesmedlemmet Paul Conway.

- Jeg er nok allermest rasende på Paul Conway. Hvad ved han om fodbold?, siger Morten Bruun. 

Esbjerg fB rykkede i sidste sæson ned i 2. division, og det har skabt en stemning af, at amerikanerne ikke hører til i Esbjerg, hvor fans har skrevet på bannere, at de vil have dem ud af klubben.

quote

Jeg tænker bare "Hvad bilder du dig ind?" og "Hvad skulle du til Esbjerg for?"

Morten Bruun, fodboldkommentator

Fodboldkommentatoren Morten Bruun tror også på, at de amerikanske ejere skal ud, og at det ikke bliver godt, før der er et nyt ejerskab på plads. 

- Jeg får en følelse af - også som serien skrider frem - at de simpelthen ikke aner, hvad dansk fodbold er, siger fodboldkommentatoren, der selv har spillet for landsholdet og Silkeborg IF, som han også har været træner for.

I serien fremgår det også, at Paul Conway mener, at det er som om, at spillerne kan vælge træneren, hvorefter han slår fast, at de kan de selvfølgelig ikke. 

Med flere ugers historier om påståede episoder med psykisk og fysisk vold begået af Peter Hyballa og trænerstaben i Esbjerg fB, mener fodboldkommentatoren ikke, at man kan sætte situationen op så firkantet. 

- Jeg tænker bare "Hvad bilder du dig ind?" og "Hvad skulle du til Esbjerg for?". Jeg har en fornemmelse af, at han står og siger noget, som han læser op af en eller anden management-bog, for han har sådan set ret. Det er jo ikke spillerne, der vælger træneren. Men fodboldens virkelighed er bare ikke sådan, som man altid forestiller sig ved direktionsbordet, siger Morten Bruun.

TV SYD har været i kontakt med Esbjerg fB for at få en kommentar fra den amerikanske ejerkreds, men det har ikke været muligt.