Storkeunge død: 'Trist, men det er naturens gang'

Storkeparret i Smedager har mistet en af de fire unger, der ind til videre er udklækket.

Der er blevet en storkeunge mindre i reden i Smedager.

- En af ungerne er død, siger Mogens Lange fra Storkene.dk

quote

- Den lille unge, der klækkede søndag som den sidste af fire, er død.

Morgen Lange, Storkene.dk

Mandag eftermiddag så det ud til, at det var den yngste unge, der udklækkede sent søndag eftermiddag, som var død, men det kan også være en af de ældre unger, fortæller Mogens Lange fra Storkene.dk mandag aften. 

Den yngste unge udklækkede to dage senere end dens tre søskende, og derfor vurderede Mogens Lange, at det kunne være den yngste. 

- Det er en meget ulige kamp for den yngste at være oppe imod de tre andre lige store unger. De kæmper om føden, og mens de ældre unger er mobile, får den lille unge kun det at spise, som blev serveret lige foran den, siger han. 

Helt almindeligt

Det er seere, der har gjort TV SYD opmærksom på, at ungen lå stille i reden. Det er ikke unormalt eller unaturligt, at det ikke er alle unger, som klarer sig. Det er dog ikke sikkert, hvilken af ungerne, det er, der er død i reden i Smedager.

- Det er under alle omstændigheder trist, men det er naturens gang, siger Mogens Lange.

Det er Clyde og den nye tyske hunstork, der har ruget ungerne ud, men det kan være vejret og kampen med de andre søskende, som har været afgørende for ungens skæbne.

- Ungen var nok blevet lidt våd og dermed svag med de spredte regnbyger, vi har oplevet de seneste dage, siger Mogens Lange.