Oversigt

Storkeunge skal fjernes fra rede

Folkene fra storkene.dk har haft travlt de seneste dage. Rigtig travlt.

Det hele begyndte torsdag, da nogle af de seere, som følger det daglige liv i storkereden i Smedager, lagde mærke til, at der var noget galt med en af storkeungernes vinger.

Her to døgn senere har det nu ført til, at den ene af de i alt fem storkeunger, som storkeparret Connie og Thorkild har bragt til verden her i foråret, skal fjernes fra reden. 

Det sker lørdag formiddag klokken 10.30, og du kan følge med direkte fra storkereden ved at klikke her.

Ifølge Mogens Lange fra storkene.dk lider ungen af det, man kalder "englevinger". 

- Den er vokset for hurtigt på den her vinge, så den er blevet for tung til at senerne kunne følge med. Fordi de ikke kan følge med, så er de ikke stærke nok til at holde vingen på plads. 

I videoen herunder kan du følge storkereden live:

Live fra Smedager kamera 2

Ungen skal til et plejecenter i Erfde syd for den dansk-tyske grænse, hvor de kender til den lidelse.

- Det er bedre, at den kommer et sted hen, hvor de har ekspertisen i at arbejde lige nøjagtig med det her problem. Der er fem andre storkeunger på centret med samme problem, fortæller Mogens Lange, der er storkeekspert hos storkene.dk.

Hvorfor vælger I at gribe ind i stedet for at lade naturen gå sin gang?

- Det er fordi, at vi har brug for alle de storke, der overhovedet kan komme på vingerne herhjemme, fordi vi har så få. Den kunne jo komme tilbage og blive en dansk ynglestork på et tidspunkt. 

Storkeungen kommer ikke til at vende tilbage til storkereden i Smedager. Den vil tilbringe resten af sommeren sammen med de andre skadede storke på plejecentret i Erfde, og så håber folkene fra storkene.dk, at den bliver flyveklar, når efterårstrækket kommer og storkene flyver sydpå.

- Det hele skal jo helst gå i retning af, at den kommer til at flyve igen og kan blive en vild fugl. Så det er vigtigt, at den her kontakt med storke hele tiden, siger Mogens Lange.